Seoul Fashoin Week 10 SS – Day 3
Show : 9 Shows
Venue : Setec, Seoul, Korea
Date/Time : 24 October 2010

Back to SFW’10 SS Table

Seoul Fashoin Week 2010 Spring/Summer – Day 3

by Foxy Lady

จริงๆดิฉันเคยคุยกับคนอื่นๆไว้ว่า เสื้อผู้หญิงของเกาหลีดูด้อยกว่าเสื้อผ้าทางฝั่งผู้ชาย อย่างเห็นได้ชัดแบบว่าไม่ต้องใช้แว่นขยาย อืม..ม..สั้นๆคือมันดูเชยและไม่ตรงเทรนด์ คือมันไม่ใช่ไม่สวยไปซ่ะทั้งหมด มีใช้ได้เป็นคนๆเป็นชิ้นๆ มันทำให้เวลาเจอโชว์ที่ไม่สวยมากๆ อาจทำให้อยากเดินออกไปในระหว่างที่นางแบบกำลังเดินอยู่..5..5..5

โดยตอนแรกที่คิดไว้วันที่3ถึงวันที่6 ดิฉันจะดูแต่โชว์ที่ตึก”Kring”อย่างเดียวไม่กลับไปดูที่”Setec” แต่จนแล้วจนรอดก็ได้กลับไปดูอยู่ดี เนื่องจากความชำรุดทางด้านการสื่อสาร..และการเดินทาง

โชว์ที่สองของวันที่สาม..แต่น่าจะได้รับความสนใจมากที่สุดโชว์นึง จากสื่อและบายเออร์(ดิฉันไม่ใช่นักวิจารณ์แฟชั่นระดับโลกซ่ะด้วย แต่คาดเอาจากปฎิกิริยาของคนที่ไปดู) ความสนใจทั้งหมดพุ่งตรงไปที่กระเป๋าผ้าใบขนาดใหญ่ยักษ์ ที่นางแบบเดินถือออกมา คือโฟกัสของทุกคนไปอยู่ที่กระเป๋าหมด..ไม่ได้อยู่ที่เสื้อผ้า อีกอย่างที่ทำให้โชว์นี้ดูพิลึกกึกกือมากกว่าเสื้อผ้าเรียบๆ ที่เห็นคือ การเดินของนางแบบที่เมื่อนางแบบคนนึงกำลังหันหลังกลับ อีกคนเดินสวนออกมา เมื่อเจอกันน่ะจุดจุดนึงนางแบบทั้งสองคน จะหันหน้าพร้อมกัน และเดินถอยหลังไปพร้อมกันระยะนึง อืม..ม..เดินยากได้อีก

โดยส่วนตัวแล้ว โชว์ของ “Glliyate” น่าจะใช้วัสดุและวิธีการทำคัตติ้งที่ดู “ประหลาด” มากที่สุดแล้วของโชว์เสื้อผ้าผู้หญิงที่โซลในครั้งนี้ แต่จริงๆมันก็คือการนำเอาวัสดุที่ใช้ทำกระเป๋า หรือรองทองเท้ามานำเสนอในรูปแบบอีกอย่างนึง น่าสนใจแต่ไม่ประหลาดใจ

ที่ตึก”Kring”นอกจากจะมีการโชว์ผลงานของดีไซน์เนอร์กลุ่ม “Generation Next” แล้ว ยังบู๊ทของดีไซน์เนอร์จากเกาหลีเองประเทศอื่นๆอีก อย่างเช่น “Seelenkleid” จากเยอรมันและ “Bolongaro Trevor” จากอังกฤษ แบรนด์ทั้งสองนั้นมีบายเออร์เข้าไปเลือกเสื้อผ้า(และน่าจะมีออร์เดอร์ด้วย)มากกว่าบู๊ทของประเทศเจ้าภาพเสียอีก เนื่องจากอย่างที่บอกไว้ขั้นต้นว่าเสื้อผ้าผู้หญิงของเกาหลีนั้นไม่น่าสนใจเท่าที่ควร โดยเฉพาะบู๊ทของ “Bolongaro Trevor” จากอังกฤษ มีผ้าพันคอที่สวยแบบว่า..ถ้ามีเงินซื้อไปแล้ว

สิ่งหนึ่งที่เราควรเอาเป็นตัวอย่างก็คือการใช้เทคโนโลยี่ให้เกิดประโยชน์ ในงานออกบู๊ทของดีไซน์เนอร์ที่ตึก”Kring” ทุกดีไซน์เนอร์จะมี”iPad”อยู่ที่ด้านข้างของผลงานที่วางโชว์อยู่ โดยที่”iPad”นั้นจะบอกรายละเอียดและภาพผลงานหรือการทำงานบางส่วนของดีไซน์เนอร์นั้นๆให้แก่ผู้ที่สนใจได้ทราบ

นอกจากนั้นยังมีคอมพิวเตอร์ที่สามารถเรียกดูสินค้าพร้อมราคา แบบว่าพร้อมที่จะคำนวณราคาของสินค้าที่ต้องการจะลงออร์เดอร์ได้ ถ้าเรามีเทคโนโลยี่แล้วใช้ไม่เป็น ไม่มีเสียดีกว่า..ดิฉันว่า

[Generation Next] [YUJIN SONG , JUYEON JO]- S=YZ – Page 1

[Generation Next] [SENA YOON]- SOFTCORE BY SENA YOON – Page 3

[Generation Next] [MIRI UHM]- GILIYATE – Page 5

[Generation Next] [JAEHWAN LEE]- JAEHWAN *LEE PARIS – Page 7

[EUNJU HONG]- ENZUVAN – Page 9

[JIHYUNG CHOI]- JOHNNY HATES JAZZ – Page 11

[PT SHOW] [HYUCKSEO JUNG, SEUNGYEON BAE] – STEVE J & YONI P – Page 13

[JAEHYUN KIM]- JARDIN DE CHOUETTE – Page 15

[DOORI CHUNG]- DOO. RI – Page 17

——————————————————————————

A Feast of Draping; More natural and softened silhouettes

「Seoul Fashion Week S/S 2011」

Use of flowing chiffon and silk on pure colors

– On the third day of <Seoul Fashion Week S/S 2011> on October 24th, the new designers Yujin Song / Juyeon Jo, Sena Yoon, Jaehwan Lee, and star designers Jihyung Choi, Hyuckseo Jung / Seungyeon Bae, and Jaehyun Kim presented shows.

– Carla Sozzani, creative director of Corso Como Milano watched STEVE J & YONI P collection. The third day was filled with huge attention with Doori Chung’s show , a dark horse from New York Fashion Week

– ‘Seoul Fashion Week’ has received huge attention from many celebrities such as Hyojin Gong, Hyeyoung Lee, Ganghee Choi, Yoonju Jang, and Junhee Go, etc.

– Positioning as a leading collection for the contemporary trends and trendsetter’s styles

On the third day of <Seoul Fashion Week S/S 2011>, which was the first day of women’s wear, the S/S season’s women’s wear was presented in one sight. Star-level designers and new designer collections were all gathered in one place and more relays of audiences were continued than ever before. Collections from designers Jihyung Choi and Jaehyun Kim, who have recently received high support from Korean women, were presented along with Doori Chung’s collection, as a part of a special overseas invitational show. In Steve J & Yoni P’s collection, which was presented as a PT show, a rhythmic and light camping look in a jungle was presented.

The general women’s wear trend for the upcoming S/S season was mostly in the pure color white with various prints as points and mini dresses and wide pants with enhanced draping details also decorated the women’s clothing collection. Also ruffle siphon and silk were given more emphasis than ever.

——————————————————————————

[Generation Next] [YUJIN SONG , JUYEON JO]- S=YZ

Motivated from the movie <Unfaithful> which dealt with an occasional event of a normal woman, 1990s styles were applied by interpreting a woman’s double mind and instinct in a sensational and classic way in S=YZ’s own style. Strong images of leather were mixed on soft chiffon and see-through materials such as dresses mixed with golden jersey and black leather material that began the show, and the adverse dresses decorated with jersey draping on the backside of minimal leather dresses expressed the controlled glamorousness.

ต้องการความแน่นอนในเรื่องการเก็บภาพบนเวทีมั่นใจในทีมบันทึกภาพโดย ThaiCatwalk Teamติดต่อ ThaiCatwalk@hotmail.com หรือกดชมราคาเบื้องต้น

On First Page 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Page : « Back Next Big Images »

Pros